Home |

Geraardsbergen 2012

Meerdaagse Geraardsbergen

De meerdaagse begon op woensdag 26 oktober. Toen we in Geraardsbergen aankwamen, vertrokken we meteen naar De Helix. Dat is een prachtig natuurgebied waar we naar allerlei waterdiertjes hebben gevist en die hebben we ook bestudeerd. Na deze uitstap konden we onze picknick verorberen. In de namiddag was er een doorschuifsysteem waarbij we ons hebben geamuseerd. Na het vieruurtje hebben we onze kamergenoten gekozen en alles uitgepakt. In de late avond was er een bosspel. Tijdens dat spel waren we nu en dan wel bang. Daarna gingen we slapen, maar eerst werd er nog veel gebabbeld.

Geraardsbergen 2009

Ook dit jaar trokken onze eerstejaars op driedaagse. Van 16 september tot en met 18 september maakten de leerlingen een meerdaagse studiereis naar Geraardsbergen.

Wat is nu onze motivatie om een dergelijk initiatief aan onze leerlingen aan te bieden?
In onze eerste graad willen we onze leerlingen naast de nodige vakkennis, heel wat vaardigheden in zelfstandig leren en sociale omgang bijbrengen. Dit proberen we door het vakgebonden lesgeven te doorbreken en de verschillende vakken geïntegreerd aan te bieden. Dit gebeurt o.a. door het 'begeleid zelfstandig leren' in ons 'open leercentrum'. We blijven hiervoor echter niet alleen binnen de schoolmuren werken, maar trekken er ook op uit.

Met onze meerdaagse willen we onze leerlingen van bij hun start in het secundair onderwijs ook een unieke kans bieden om elk een plaats te vinden in de groep: ieder met zijn/haar capaciteiten en met zijn/haar karakter. Door drie dagen samen door te brengen, ontdekken we elkaar op een andere manier en leren we elkaar beter te respecteren. Dit schept een onmisbare band voor de rest van het schooljaar.

Voor ons, leerkrachten, was het een deugddoende en verrijkende ervaring. En wat de leerlingen er van vonden ... dat lees je hieronder.
 

Peter en Meters

De eerstejaars op onze school krijgen allemaal een peter of meter toegewezen. Dit is een leerling uit het 4e jaar die het de nieuwe leerlingen makkelijk maakt om te starten. 

Op vrijdag 1 september hebben de leerlingen van 1 A en B samen met hun klassenleraar het nieuwe schooljaar goed ingezet. Ook hun peters en meters - dit zijn leerlingen van het 4de jaar - zorgden voor een goed onthaal. Tijdens de middagpauze gingen ze picknicken in het park, het was een aangename kennismaking.
We wensen iedereen een boeiend schooljaar toe!

 

Open leercentrum

Het open leercentrum is een grote ruimte met aangepaste accomodatie. Het meubilair is gemakkelijk verplaatsbaar, zodat het lokaal gemakkelijk kan herschikt worden (groepswerk, werkvergaderingen, ...). Ook staan er 20 computers ter beschikking van de leerlingen. Alle computers zijn aangesloten op het lokale netwerk en het Internet. Er is ook een multimediaprojector voorzien voor presentaties ... Daarnaast is er voldoende kastruimte en zijn er verschillende woordenboeken en naslagwerken voor handen.