Home | Bruisende school | Zin voor ondernemen | Oefenfirma's

Oefenfirma?

Uitstekende voorbereiding staat aan de basis van succes, maar alleen met bevlogen teamleden haal je ook echt de top. - Ronald Naar

Een oefenfirma, ook wel virtueel kantoor genoemd, is een educatieve werkvorm en wordt gebruikt voor scholing en opleiding tot ondernemerschap. De oefenfirma stelt eerst een ondernemingsplan op en kiest een product, logo, visie en missie. Pas dan drijven ze handel met andere bedrijven van het Cofep-netwerk en zoeken ze de juiste leveranciers en klanten. De werknemers van het bedrijf zijn leerlingen, studenten of werkzoekenden (cursisten). De goederenstroom en de geldstroom is virtueel. Er komen m.a.w. geen echte grondstoffen, producten of diensten aan te pas. De geldstromen zijn dat ook waardoor de risico’s beperkt zijn.

Easy Clean

Easy Clean is de oefenfirma van 6 Office management en communicatie. Samenwerken staat centraal in hun team. 

 

neXt-it

 

Wij, 7 Business Support, laten u graag kennismaken met onze virtuele oefenfirma neXt-it. Wij bestaan uit 14 enthousiaste leerlingen en 4 begeleidende leerkrachten. Onze oefenfirma is virtueel, dit wil zeggen dat wij producten verhandelen zonder dat er echte producten of geld aan te pas komen. Ons productengamma bestaat uit verschillende relatiegeschenken. Daarnaast werken wij samen met ons peterbedrijf, namelijk Textiel- en zeefdruk Dejonghe bvba uit Meulebeke. We hopen héél wat op te steken dit schooljaar en ons doel is voornamelijk winst maken. We can do it!