Home |

XIU

XIU is terug!
In donkere wintermaanden zijn voetgangers en fietsers extra kwetsbaar in het verkeer. Gezien worden is dan de boodschap. Daarom doet het Handelsinstituut Regina Pacis mee aan de XIU- of voor wie met sms-taal minder vertrouwd is, “’k zie u”-actie. Dit is een initiatief van verscheidene ouderraden van secundaire scholen. Op de speelplaats wappert de XIU-vlag en op onverwachte tijdstippen tussen midden november en eind februari wordt de fietsverlichting van de leerlingen ’s morgens gecontroleerd.

xiu

Rijbewijs op school

Ook op onze school kan je terecht voor het behalen van je rijbewijs. Dankzij Rijbewijs op School kunnen leerlingen uit het laatste jaar secundair onderwijs + leerlingen die geboren zijn in 1999 maar niet in het laatste jaar zitten op school lessen theorie volgen en het theorie examen rijbewijs B afleggen vanaf de leeftijd van 17 jaar. Dat betekent dat op onze school elk schooljaar een groot aantal leerlingen de kans krijgen hun voorlopig rijbewijs te halen op de schoolbanken en tegelijk professionele vorming krijgen, met aandacht voor milieu en duurzame mobiliteit.

 

Veilig met de fiets naar HRP

De dagen worden korter... de donkere najaar- en winterperiode staat weer voor de deur! Zorg er daarom voor dat je op een veilige manier naar school komt en je fiets in orde is.