2020 2021 LT affiche pro website

 

Verrassend vreugdevol

 

Vorig jaar was ons jaarthema: handen vol hoop en als symbool hebben jullie op kleurrijke handen jullie wensen voor het schooljaar opgeschreven. Die handen hingen het hele jaar in de studiezaal.
Nu werken we verder met ons thema ‘Verrassend vreugdevol’. Hoop brengt immers vreugde mee.
Als symbool kiezen we voor de regenboog: De regenboog is een natuurverschijnsel dat telkens weer onze verwondering oproept.
In vele culturen werd de regenboog beschouwd als een vriendelijk gebaar van God of de goden aan de mensen. In de Bijbel verschijnt er na de zondvloed een regenboog, als teken dat God nooit meer een zondvloed over de aarde zal laten gaan; de regenboog is als het ware zijn handtekening van dit verbond tussen Hem in de hemel en zijn mensen op aarde. Het is zijn zegen over de nieuwe wereld die mensen tot stand zullen brengen.
De regenboog is vaak gebruikt als symbool voor gemeenschappen, ook voor scholen. Kijk maar eens op internet naar (vooral lagere) scholen die de regenboog in hun logo verwerken. De regenboog wil dan o.a. weergeven dat in onze maatschappij en dus ook in onze scholen vele culturen samenkomen en ook samen kunnen leven. Er groeit iets moois wanneer verschillende kleuren één geheel vormen.

 

Laten we samen dromen van een fantastisch nieuw schooljaar en er aan werken ieder met zijn eigen kleurpng