Op donderdag 12 september 2019 was er sportdag voor alle leerlingen. We mochten kiezen uit enkele sportpakketten om er een sportieve dag van te maken.

Met enkele leerlingen uit de klas kozen we voor de skipiste in Terneuzen. Het is een mooie, verzorgde en grote skipiste. Eerst kregen we een uurtje les waar we vele tips kregen om het evenwicht te vinden als je op de latten staat en enkele oefeningen. Daarna lukte het bij de meeste om op eigen tempo naar de piste te gaan en naar beneden te skiën. Dit is een sport die je maar op één manier kan leren, zei de leraar, nl. met vallen en opstaan. In het vrije moment kon iedereen al redelijk goed skiën. Dit was een geslaagde voormiddag. In de middagpauze mochten we op het buitenterras zitten, daar was het een stukje warmer. In de namiddag kregen we nog een vervolg van de les met tot slot een vrij moment. Zowel bij het snowboarden als bij het skiën werd er af en toe wel eens gevallen, maar als je dan een volgende keer wel vlot tot beneden kan skiën, is dat een leuke ervaring. Er was ook een ijsglijbaan. Dit is een uit ijs gevormde glijbaan die je met een opblaasbare band kon afleggen, dat was best wel spannend en tof!


Deze sportdag had ik voor het fietsen gekozen. Voor we vertrokken werden de banden nog eens goed opgeblazen, dat fietst een stuk makkelijker. En dan ging het richting Oostkamp, brug op en brug af, door bossen, ... Het was mooi en warm weer maar de tegenwind zorgde ervoor dat we hard moesten duwen. Onze middagpauze was in de kruidentuin van het Provinciaal domein in Beernem. Daarna ging het richting Tielt. We maakten uiteindelijk een tocht van 65 km. Het was een aangename dag en rond 15.30 uur waren we terug in school. Iedereen had een goed gevoel na deze fietstocht.

70407078 723213618092756 2706241013260746752 n


Op sportdag zijn we Lakeside Paradise in Knokke-Heist geweest. Er was een variatie aan opdrachten. We kregen een swimsuit en een reddingsvest, dit is er verplicht om dragen. Om te starten waren er een aantal opdrachten waarbij je beter goed samenwerkt als je niet te veel in het water wilt vallen. We kregen telkens veel uitleg van de begeleiders om het goed te kunnen uitvoeren. Dit was o.a. stand up paddleboarden, kajak polo en windsurfen. Na de middagpauze was er nog waterskiën of wakeboarden en wakeskaten aan de kabelbaan. Hierbij probeerde je zolang mogelijk het touw vast te houden, maar na enige tijd voelde je dit wel aan je bovenarmen. Het was een leuke locatie en bovendien een zonnige dag. Volgende keer zou ik dit opnieuw kiezen.

WhatsApp Image 2019 09 12 at 14.47.53


De bestemming Jumplay in Gistel was de favoriete bestemming, een groep van 100 leerlingen uit 4e, 5e, 6e en 7e jaar hadden dit gekozen. Ter plaatse werden we opgesplitst in groepen en er waren verschillende activiteiten. Eerst speelden we tennis en padel. We kregen uitleg van de leraar en mochten dan zelf op de baan gaan tennissen. Padel was voor velen een eerste kennismaking, in een afgesloten ruimte ‘tennis’ spelen èn een aparte padelracket gebruiken. In Spanje is dat een populaire sport vertelde de leraar. Enkele leerlingen speelden dit heel goed! Vervolgens was er bootkamp, dit is een korte tijd een krachtige inspanning leveren. De middagpauze kwam goed van pas. In de namiddag was er nog het trampolinepark. We deden enkele sprongen, probeerden enkele kunstjes uit, gelukkig viel je op een zachte mat. Dit was de leukste activiteit van de dag.

WhatsApp Image 2019 09 13 at 09.47.01


Sarah Declercq, Yarah Chebli, Malika Bruynooghe, Shania Baert, leerlingen van 4 OC