VIRO

Op donderdag 21 november, vertrokken de leerlingen van 7 Business Support samen met mevrouw Heyerick en mevrouw Francoys voor 2 dagen naar Hasselt.  

Het eerste wat we in Hasselt deden, was onze persoonlijke spullen naar Hostel H brengen. Dit was ook de plaats waar we allemaal hebben overnacht. Toen alles veilig en wel was opgeborgen in het hostel, vertrokken we richting de VIRO-beurs. Op de VIRO-beurs melden we ons aan en begonnen we met het opbouwen van onze stand. Nadat onze stand volledig in orde was en mevrouw Heyerick ons alles nog eens had uitgelegd, gingen we eten in de cafetaria van de hogeschool PXL.

De beurs ging van start om 12.30 uur en duurde tot 15.00 uur. In het begin was dit voor ons nog een beetje zoeken hoe we het best te werk konden gaan. Zeker omdat we maar met drie leerlingen zijn, was dit geen gemakkelijke opdracht om er meteen voor de klanten te zijn.

Eens we bezig waren, ging dit al veel vlotter, er waren altijd wel twee leerlingen aan de stand zodat iedereen zo goed mogelijk geholpen kon worden. We sloten de beurs goed af met 25 verkopen. Na de beurs ruimden we onze stand op en keerden we terug naar het hostel.

In het hostel kregen we een uur om ons op te frissen en nog een beetje rust te nemen. In de avond gingen we met z’n allen naar bowling Olympia. Daar speelden we 2 games en aten we iets kleins gepaard met een drankje.

Na het bowlen gingen we onze maag vullen in een Italiaanse restaurant, Buon’ Eatalia. Het is zeker een aanrader als je in Hasselt een restaurant zoekt. Het is een aangenaam en gezellig restaurant in het centrum van de stad. Het personeel is zeer vriendelijk en het eten is zeer lekker. Toen we vertrokken uit het restaurant gingen we terug naar onze hostel. Het was een lange dag en iedereen was moe.

Op vrijdag 22 november gingen we met z’n allen naar het jenevermuseum in Hasselt. Eerst gingen we door het museum en zo kwamen we meer te weten over de historie van de jenever. Na de tour door het museum, kregen we elk nog een consumptie.

Na het jenevermuseum vertrokken we naar de escape room. Deze was in het thema van de film SAW (horror). Hiervoor kregen we 1 uur om uit deze kamer te ontsnappen. Helaas is dit ons niet gelukt. Achteraf kregen we te horen dat dit een escape room was voor gevorderden dus was het voor al iets logischer waarom we hier niet zijn uitgeraakt binnen de gekregen tijd.

Jenever1                        Escape

 

Kylian Claessens – 7 Business Support