Oefenfirma's

Oefenfirma Easy clean

Easy Clean II 

Wij zouden u graag wat (beter) kennis laten maken met ons virtueel kantoor, Easy Clean, waarbij de goederen en geldstroom virtueel zijn. Ik vertel u graag wat meer over wie we zijn, wat we doen, ons assortiment, enz. Easy Clean is een oefenfirma van de school Handelsinstituut Regina Pacis. Easy Clean is opgericht in 2001. De leerlingen van het 6e jaar Office Management en Communicatie werken elke maandag in hun specifieke afdeling. Zo leren ze de administratieve taken kennen en efficiënt uitvoeren. Easy Clean is gespecialiseerd in schoonmaak- en reinigingsproducten. Het assortiment werd ondertussen aangevuld met producten tegen het coronavirus.

We hebben al een test beurs gehad zodat we verkoop- en aankoopgesprekken kunnen voeren met andere oefenfirma's. Die test beurs is vlot verlopen. We maakten gebruik van één computer en één pendevice. Zo konden we de klant goed horen/zien en daarna op een efficiënte manier de bestelbon invullen. In november staan er nog enkele beurzen in november op de agenda. Die zullen dan ook met franse oefenfirma's zijn. We maakten ook al een filmpje om ons voor te stellen op de sociale media.

 

EasyClean20.21 Medium

 

Oefenfirma neXt-it

logo

Wij zijn een aantal leerlingen van 7 Business Support uit het Handelsinstituut Regina Pacis. Elk van ons heeft zijn eigen taak gekregen binnen de oefenfirma, neXt-it. Wij kopen en verkopen relatiegeschenken. Ons assortiment bestaat uit balpennen, rugzakken, horloges, multi-media, … . Onze oefenfirma of ook wel virtueel kantoor genoemd, zorgt ervoor dat we kennis maken met het werk dat we later kunnen doen. EUROPEN en COFEP zorgen ervoor dat wij met onze oefenfirma in contact kunnen komen met andere oefenfirma’s uit meer dan 40 verschillende landen. COFEP is een deel van EUROPEN maar het ondersteunt de Belgische oefenfirma’s om beter te kunnen samenwerken met virtuele kantoren uit ons eigen land, België. Taalsessies bestaan onder andere uit de vakken Nederlands, Frans en Engels. Ons peterbedrijf is textiel- en zeefdruk Dejonghe bvba in Meulebeke. Hun assortiment is gelijkaardig aan dit van onze oefenfirma.
Hieronder vindt u het huidige team van neXt-it.

nextit

Wil u graag nog wat meer informatie dan kunt u ons volgen op Facebook: https://www.facebook.com/nextitrelatiegeschenken/